Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2022

Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2022

Judo Club AŠK Slávia Trnava získal deväť titulov z Majstrovstiev Slovenska v džude 2022

Počas apríla a mája sa uskutočnili boje o titul Majstra Slovenska 2022 vo vekových kategóriách juniorov, dorastencov, mladších a starších žiakov a žiačok. Juniorské Majstrovstvá Slovenska 2022 sa uskutočnili v Galante, dorastenecké súboje prebehli na tatami v Martine a naši žiaci pocestovali bojovať o cenné kovy do Svitu. Na všetkých troch podujatiach o majstrovské tituly súťažilo viac ako 500 pretekárov a džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava si vybojovali pod vedením Ivany Komlóšiovej, Ivana Hrnčiara a Jozefa Svátka celkovo dvadsaťjeden cenných kovov, z toho až deväť titulov Majstra Slovenska 2022. Naši pretekári sa môžu popýšiť aj troma titulmi vicemajstra Slovenska a deviatimi bronzovými medailami. Mladší a starší žiaci sa po výborných zápasoch umiestnili na úspešnom druhom mieste spomedzi 41 prihlásených klubov v hodnotení družstiev z celého Slovenska.    

Majstri Slovenska v džude 2022

Titul Majsterky Slovenska 2022 si obhájila v starších žiačkach Vivien Vadovičová do 44 kg. Svojim nasadením a bojovnosťou rozšírila zbierku majstrovských titulov pre Judo Club AŠK Slávia Trnava aj Ema Scheffel v + 63 kg, ktorá si tiež vybojovala Titul Majsterky Slovenska.  V starších žiakoch získali majstrovský titul Andrej Dekan do 46 kg a Alexander Horváth do 34 kg. V mladších žiačkach vystúpila na najvyššiu priečku Nina Marečková do 52 kg. V dorasteneckej kategórii si odniesli majstrovské tituly Roman Dekan do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg a Oliver Scheffel do 81 kg. V junioroch si vybojoval svoj titul Timur Hrnčiar do 55 kg.  

Vicemajstri Slovenska 2022

Titul vicemajstra Slovenska si vybojoval v starších žiakoch Matej Rajnic do 38 kg.  V junioroch získal striebornú medailu Martin Bartošek do 81 kg, žiak zo Strednej športovej školy J. Herdu v Trnave. Tretia vicemajsterka Slovenska sa stala Martina Drdáková v dorasteneckej kategórii do 63 kg.

Bronzoví medailisti

V mladších žiakoch sa umiestnili na bronzových priečkach Michal Rajnic a Šimon Hanzlíček obaja do 30 kg a Matúš Chrvala do 38 kg. Pre všetkých troch pretekárov  bol štart na Majstrovstvách Slovenska premiérou. V starších žiakoch a žiačkach získali bronz Jakub Rožnay, Jozef Svátek ml. v + 73 kg  a Teresa Matejková do 40 kg. V dorasteneckej kategórii zabojovali opäť žiaci zo Strednej športovej školy J. Herdu v Trnave a to Radovan  Horváth do 55 kg a Samuel Brisuda do 60 kg. Po svojich výkonoch si odnášali bronzový kov. Oliver Scheffel si už ako dorastenec vyskúšal juniorskú kategóriu, a tak si porovnal sily so staršími a skúsenejšími pretekármi. Po svojich bojoch si vybojoval bronzovú medailu, a tým si obhájil pozíciu z minulého roka.   

Zhodnotenie turnajov

Trénerka Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,Všetci tréneri vyslovujeme spokojnosť s výkonmi našich pretekárov. Máme radosť zo všetkých titulov Majstra Slovenska 2022 a tiež si vážime každú vybojovanú medailu. Naša cieľavedomosť a tvrdá práca priniesla úspech nielen samotným pretekárom, ale aj celému Judo Clubu AŠK Slávia Trnava. Teraz sa naši pretekári zamerajú na páskovanie na vyššie kyu a cez leto nás čaká náročná príprava na ďalšiu sezónu."