Vyhodnotenie SZJ- Najlepší džudista roka 2019

Vyhodnotenie SZJ- Najlepší džudista roka 2019

Džudo klub AŠK Slávia Trnava opäť kraľoval v ,,Top slovenských rebríčkoch“

Cez víkend sa v Banskej Bystrici konalo vyhodnotenie najlepších džudistov Slovenska za rok 2019. Slovenský zväz judo oceňoval všetky vekové kategórie podľa celoročného rebríčka džudistov, kde mal zastúpenie aj trnavský klub AŠK Slávia Trnava. Tréneri Ivana Komlóšiová a Ivan Hrnčiar sa pričinili, aby dvaja ich zverenci Roman Dekan a Juraj Odkladal vystúpili na najvyššiu priečku a odniesli si hodnotenie Najlepší džudista Slovenska za rok 2019 vo vekovej kategórií mladších a starších žiakov.

Cesta za úspechom Juraja Odkladala

V mladšej kategórii, kde kraľoval na prvom mieste Juraj Odkladal bojovalo o titul 149 pretekárov z rôznych slovenských klubov. Trnavskému pretekárovi sa podarilo za celú sezónu vybojovať 635 bodov v celkovom slovenskom rebríčku. Zúčastnil sa na 12 turnajoch, absolvoval 48 zápasov a z toho 41x vyhral. Zo siedmych bodovaných medzinárodných turnajov si odniesol až šesťkrát zlatú medailu, a tým dostal do tabuliek plný počet bodov. Zlatú medailu si odniesol z medzinárodných turnajov v Pezinku, Bardejove, Rimavskej Sobote, Považskej Bystrici a Michaloviec. Na záver sezóny potvrdil svoje kvality aj na Majstrovstvách Slovenska, kde v kategórii  mladších žiakov nenašiel premožiteľa. K svojej zbierke pridal aj prvé miesta z Bratislavy a Malaciek. Bronz si vybojoval na medzinárodnom turnaji v Galante. Odkladal ukázal svoju formu i v zahraničí, keď si z prestížnych turnajov odniesol nielen nové skúsenosti, ale i medailové ocenenie z Ostravy v podobe striebra. Štartoval aj v Budapešti, kde si pripísal bodovacie siedme miesto a vo Frankfurte.  V celkovom počte zaznamenal 10 medailí, z toho až osemkrát zlato, jedno striebro a jedenkrát bronz. Odkladal okrem toho, že ovládol celkový rebríček džudistov v mladších žiakoch, bol absolútna jednotka vo váhovej kategórií do 46 kg. Momentálne štartuje už vo vyššej kategórii, a to do 50 kg, kde sa mu tiež darí a odnáša si cenné kovy.

Dekanov obhájený titul

Dekan, žiak Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave počas minulého roka nastúpil a bojoval o cenné body a medaile na 16tich prestížnych medzinárodných súťažiach na Slovensku, ale aj v zahraničí. V staršej vekovej kategórii bojovalo o titul celkovo 124 pretekárov z rôznych slovenských klubov. Trnavskému reprezentantovi sa podarilo za celú sezónu vybojovať 705 bodov v celkovom slovenskom rebríčku. Dekan absolvoval 67 zápasov a z toho až 60x vyhral. Okrem toho, že bol absolútna jednotka vo vekovej kategórii do 38 kg aj 42 kg, odniesol si zlaté medaile z viacerých turnajov. A to z Bardejova, Považskej Bystrice, Rimavskej Soboty a Michaloviec. Striebro pridal z medzinárodného turnaja v Pezinku a bronzový kov z Banskej Bystrice. Do svojej zbierky pridal aj titul Majstra Slovenska 2019. Bodoval aj na Medzinárodných veľkých cenách v Malackách, Bratislave, Kolárove a Galante. K týmto výsledkom pridal aj významné medzinárodné umiestenia na turnajoch Grand Prix v Ostrave, Brne, Bochni a na najprestížnejšom turnaji v Nemecku. Na všetkých týchto turnajoch nenašiel premožiteľa a odnášal si vytúžené zlaté medaile. Vo Frankfurte pridal aj bronz, keď štartoval v staršej vekovej kategórii. Na medzinárodnom turnaji v Budapešti obsadil bodovacie piate miesto. Jeho výbornú výkonnosť potvrdzuje jeho štatistika za minuloročnú sezónu s 15timi cennými kovmi, a to deväťkrát zlato, dvakrát striebro a štyrikrát bronz.

Komlóšiová, trénerka JUDO CLUB AŠK Slávia Trnava sa vyjadrila: “ Teší ma obhajoba titulu Dekana. Napriek tomu, že zmenil vekovú kategóriu nenašiel žiadneho premožiteľa a právom dostal ocenenie Najlepší džudista roka 2019 v kategórii starší žiaci. Nás trénerov ešte viac potešilo, že tento rok sa k nemu pridal aj Odkladal s ocenením Najlepší džudista roka 2019 v kategórii mladší žiaci. Obaja reprezentanti klubu mali počas celého roka ťažkú úlohu, pretože turnajov je veľa a každé zaváhanie by ich stálo body, ktoré by už nemuseli dobehnúť. Našťastie sú to svedomití a zodpovední pretekári, ktorých poháňa myšlienka víťazstva a stáleho zdokonaľovania sa. Pevne verím, že ich tieto ocenenia Slovenského zväzu judo budú motivovať a ich výkonnosť bude prinášať na turnajoch zaslúžené ovocie v podobe cenných kovov.“

Fotogaléria