VC Malacky/2019

VC Malacky/2019

Džudisti z AŠK Slávia Trnava opäť zbierali cenné kovy

V sobotu sa konala XIII. Veľká cena Malaciek v džude, Memoriál Jakuba Habudu. Na turnaji sa zúčastnilo až 250 pretekárov a pricestovali aj džudisti z Českej republiky. Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara si odniesol celkovo 14 medailí, z toho šesťkrát zlato, päťkrát striebro a trikrát bronz.

Zlaté medaily získali v starších žiakoch Roman Dekan, Samuel Miklovič, Radovan Horváth a v mladších žiakoch Juraj Odkladal. V mini kategórii získali najcennejší kov Andrej Dekan a Oliver Šlahor. Roman Dekan štartoval v starších žiakoch premiérovo vo váhovej kategórií do 42 kg. Proti súperovi Lisemu z STU Bratislava ukázal taktický štýl boja a predviedol pekne predvedené techniky v boji na zemi, po ktorých si mohol vystúpiť na najvyššiu priečku. Trnava zaznamenala aj ďalší vynikajúci výkon Mikloviča, ktorý porazil svojich súperov na ippon. Svojim výkonom a nasadením počas zápasov milo prekvapil aj Radovan Horváth. Juraj Odkladal tiež nenašiel premožiteľa a po troch výhrach na ippon si odnášal zlato. Štyri ťažké duely absolvoval Andrej Dekan. Vo finálovom zápase proti pretekárovi Majeríkovi z Dukla Banská Bystrica  ukázal v nadstavenom čase ukážkový ippon na kontra techniku, čo mu zaistilo zlatú medailu. V tej istej váhovej kategórii sa darilo aj Filipovi Brisudovi a po svojom výkone obsadil tretie miesto.

Strieborné miesta si vybojovali v mladších žiakoch Ema Scheffel, Samuel Brisuda a Matej Rajnic, ktorý štartoval vyššiu váhovú kategóriu. V mini žiakoch si ďalej vybojovali druhé miesta Alexander Horváth a v super mini žiakoch Matúš Chrvala. Ich výkon na prvom turnaji v novej sezóne a v nových váhových kategóriách hodnotí trénerka Komlóšiová pozitívne. Na bronzovú priečku vystúpili Michal Urban a Zoran Šimon. Šimon prekvapil svojich súperov v technikách na zemi. Vo svojich zápasoch predviedol techniku páčenia a súperom nenechal najmenšiu šancu.

Síce na medailové umiestnenie nesiahla Vivien Vadovičová, ale so súperkami predviedla veľmi pekné a vyrovnané boje. Komlóšiová sa vyjadrila: ,,Vivien je stále nováčik, no neustále sa každým tréningom a turnajom zlepšuje. Svojou bojovnosťou a vytrvalosťou na tatami ukazuje chuť po víťazstve a tentokrát to stačilo na bodovacie piate miesto“.

,,Mohli sme vidieť kvalitné zápasy našich pretekárov. Stále máme čo ladiť, ale je to len začiatok sezóny. Budeme mať možnosť zúčastniť sa ešte mnohých turnajov a pevne verím, že naša bilancia sa bude zlepšovať a odnesieme si viac prvých vytúžených miest. Teraz nás čaká ťažký medzinárodný turnaj v Považskej Bystrici, kde si budeme môcť zmerať sily s pretekármi z okolitých štátov. Bude to posledný bodovací turnaj, kde zabojujeme o ocenenie ,,Najlepší džudista roka 2019“ dodala na záver Komlóšiová.

Fotogaléria