MVC Rimavská Sobota/2022

MVC Rimavská Sobota/2022

Trnavský Judo Club AŠK Slávia Trnava s úspechom na Grand prix v Rimavskej Sobote

Grand prix v Rimavskej Sobote v džude, v poradí už 44. ročník, bol v znamení rekordnej účasti v histórií. Až na ôsmych tatami sa predstavilo 631 pretekárov z 8 krajín Európy, a prihlásených bolo celkovo 50 džudo klubov. Turnaja sa zúčastnili prvýkrát aj džudisti z Kosova a Moldavska. O medaile bojovali aj reprezentanti z Česka, Srbska, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Slovenska. Našu krajinu zastupoval aj Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara. Trnavské farby získali celkovo 5 cenných kovov, z toho jedenkrát zlato, jedenkrát striebro, trikrát bronz, dvakrát bodované piate miesto a štyrikrát bodované siedme miesto.

V najmladšej kategórii super mini ako jediný z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava zaznamenal bronz  Tomáš Klokner. V mini kategórii bodovali dvaja pretekári, Stanislav Študenc a Adam Homola. Študencovi ušla bronzová medaila v poslednom zápase a obsadil tak piate miesto. Homola po dvoch vyhratých zápasoch na osobné techniky harai-goši a uchi-mata obsadil siedmu priečku z 33 štartujúcich pretekárov vo váhe.

 V mladších žiakoch Judo Club AŠK Slávia Trnava žal najlepšie úspechy, čo si tréneri pochvaľujú pred Majstrovstvami Slovenska žiakov, ktoré sa budú konať v Poprade na konci mája. Trnava zaznamenala jedenkrát zlato v podaní Niny Marečkovej. Strieborný odchádzal Matúš Chrvala a s bronzom Michal Rajnic. Získali sme aj jedno siedme miesto Olivera Šlahora. V starších žiakoch mala Trnava želiezko v ohni Mateja Rajnica, ktorý vystúpil na tretiu priečku. Vo svojich zápasoch opäť ukázal svoju silu v boji na zemi, keď súperov dostal na techniku páky a škrtenia. Alexander Horváth nedosiahol na medailové umiestenie, ale po svojom výkone skončil na štvrtom mieste. Jakub Rožnay po dvoch výhrach a dvoch prehrách obsadil bodovanú piatu priečku. Podobne sa darilo aj Filipovi Brisudovi a Andrejovi Blehovi. Obaja vyhrali po dva zápasy a obsadili bodovanú siedmu priečku v rovnakej váhovej kategórii do 46 kg.

Na záver sa Komlóšiová vyjadrila: ,,mladších a starších žiakov a žiačky najbližšie čakajú Majstrovstvá Slovenska 2022 - vrchol sezóny, ktoré sa budú konať na popradskom tatami. Vnímame, že forma našich džudistov vzrastá a veríme, že sa to odzrkadlí na výsledkoch z majstrovstiev. Rozhodne pomýšľame na medailové umiestnenia vo viacerých kategóriách.“

Fotogaléria