MT Olomouc CZE/2023

MT Olomouc CZE/2023

Úspešný víkend pre Judo Club AŠK Slávia Trnava na medzinárodnom turnaji v Olomouci

Víkendový medzinárodný turnaj ,,Pohár Nadějí" hostil až 283 pretekárov zo 4 krajín a 70 klubov. Boje o medaily prebehli na piatich tatami. Účastníci mali možnosť konfrontovať sa s pretekármi zo štátov: Poľsko, Ukrajina a tiež s reprezentantmi z Českej republiky a Slovenska. V konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej, Jozefa Svátka a Stanislava Odkladala. Tento turnaj bol v znamení zahájenia súťažnej sezóny 2023 a mal pre nás trénerov kontrolný charakter po zimnej príprave.

 

Medailisti v dorasteneckej kategórii

Roman Dekan si vybojoval zlatý kov v hmotnostnej kategórii do 60 kg. Zabojoval aj Juraj Odkladal, ktorý štartoval v dorasteneckej kategórii do 66 kg a vybojoval si druhé miesto. Samuel Brisuda v kategórii do 60 kg po troch výhrach a dvoch prehrách skončil na bodovanom siedmom mieste.

,,Týmto turnajom sa nám začala súťažná sezóna 2023 a bol to dobrý vstup do novej sezóny. Musím chlapcov pochváliť za svedomitosť v príprave a nasadenie v zápasoch. Dekan aj Odkladal ukázali veľký repertoár techník a využili aj svoju výbornú kondíciu na prekvapenie svojich súperov. Ukazovali svoju silu v boji v postoji a tiež v boji na zemi, kde svojim súperom nedali najmenšiu šancu. Som s nimi spokojná" dodala Komlóšiová.

"Po turnaji sa naši dorasteneckí pretekári zúčastnili dvojdňového tréningového procesu pod vedením Jiřího Štepana a japonského trénera Gena Yonenaga, ktorý dohliadal na celú prípravu. Náplň sústredenia bola zameraná na zápasenie, kde sme si mohli zmerať sily so skúsenejšími pretekármi s cieľom napredovať v novej sezóne."

 

Fotogaléria