MT Grand prix Považská Bystrica/2024

MT Grand prix Považská Bystrica/2024

Džudisti Judo Clubu AŠK Slávia Trnava sa blysli na tatami v Považskej Bystrici

Džudisti a džudistky Judo Clubu AŠK Slávia Trnava majú za sebou ďalší turnaj v novej sezóne. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 559 pretekárov zo 64 klubov. Mladé talenty reprezentovali mesto Trnava na tatami v Považskej Bystrici, kde sa v sobotu (5.10.) uskutočnila medzinárodná veľká cena. Konkurencia bola naozaj silná, čo potvrdzuje aj účasť pretekárov z Česka, Rakúska, Ukrajiny a Poľska. Napriek tomu sa našej výprave podarilo blysnúť, vďaka čomu sa domov vrátili ťažší o osem cenných kovov.

Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara si priniesol celkovo osem medailí. Z toho trikrát zlato a štyrikrát striebro a jeden bronzový kov. Zlato si v Považskej Bystrici vybojovali Matej Rajnic (dorastenci), Filip Brisuda (dorastenci), Ondrej Ješko (mladší žiak).

Trénerka Komlóšiová pochválila výkony všetkých troch pretekárov. Ondrej Ješko vyhral a porazil štyroch protivníkov do 55 kg. Matej Rajnic predviedol výborné bojovné výkony. V každom jednom zápase hádzal osobné techniky, ktoré dokončoval víťazne v boji na zemi v kategórii do 55 kg. Filip Brisuda absolvoval štyri zápasy v kategórii do 60 kg a nikomu nedal najmenšiu šancu zvíťaziť.

Striebornú medailu si vybojovali Eliáš Hyžný (mini žiaci), Matúš Chrvala (starší žiaci), Stanislav Študenc (starší žiaci), Teresa Matejková (dorastenky). O bronz si zbierku rozšíril Daniel Hečko (dorastenci) nad 100 kg.

Síce na medaile nedosiahli Lea Boltvanová, Michal Helmeš, Lea Študencová, Alan Málik, Dominik Polakovič, Tsatsral Enkhsukh, Radovan Litvák, ale predviedli bojovné výkony, ktoré stačili na piate miesto. Siedme miesto obsadil Sebastán Polák, Max Chatrnúch a Darius Husák.

"V našom klube sa už teraz pripravujeme na ďalšie boje. Žiakov a žiačky čakajú súboje v Leviciach a v Kolárove.“ zhodnotila na záver trénerka Komlóšiová.

Fotogaléria