MT a VT Koroška SLO/2022

MT a VT Koroška SLO/2022

Odkladal zlatý a Scheffel bronzový na prestížnom medzinárodnom turnaji v Slovinsku

Víkendový Medzinárodný turnaj džuda v slovinskej Koroške hostil až 570 pretekárov z 79 klubov z 22 krajín. Boje o medaily prebehli na štyroch tatami. Účastníci sa mali možnosť konfrontovať aj s pretekármi a reprezentantmi štátov: Azerbajdžan, Srbsko, Holandsko, Moldavskom, Luxembursko, Kosovo, Canada a Švédsko. V silnej konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Stanislava Odkladala.

Juraj Odkladal si vybojoval najcennejšiu zlatú medailu v kategórii MU 16. Oliver Scheffel skončil v dorasteneckej kategórii na treťom mieste. Piate miesto si vybojovali v MU 18 Roman Dekan a Samuel Brisuda v MU 16. Martina Drdáková si zapísala bodované siedme miesto v kategórii FU 16.

Cesta za zlatou medailou

Odkladal štartoval vo váhovej kategórii do 66 kg, kde štartovalo 35 pretekárov a absolvoval päť ťažkých bojov. V prvom zápase vyhral nad reprezentantom z domáceho Slovinska na ippon. V druhom kole si poradil  s džudistom z Rakúska tesne pred koncom riadneho času na wazari. O víťaza skupiny zabojoval proti rumunskému pretekárovi. Rozhodlo sa až v nadstavenom čase, kde Odkladal prekvapil súpera na osobnú techniku a bolo mu udelené wazari. Po tomto výkone postupoval do semifinálového boja proti Mecilošekovi zo Slovinska. V zápase s domácim pretekárom ukázal pekne prevedenú techniku na zemi a odchádzal z tatami opäť víťazne. Komlóšiová sa k finálovému zápasu vyjadrila: ,,Pri tomto zápase sme si uvedomovali, že si nemôžeme dovoliť žiadnu chybu. Akékoľvek zaváhanie s Vostřelom z Česka, by Juraja mohlo stáť zlatú medailu. Veľmi dôležitá bola taktika a počas zápasu sme boli trpezliví a pozorní. Rozhodlo sa až v nadstavenom  čase, kde si Juraj počkal na chybu súpera v boji na zemi a upáčil svojho súpera po 11 minútovom ťažkom zápase."  Odkladal si tak ukoristil prvú cennú medailu zo slovinskej Korošky.

Scheffelov bronz

Scheffel štartoval vo vekovej kategórii MU 18 do 90 kg, kde štartovalo 11 pretekárov a absolvoval 4 zápasy. Svoje ambície na prvé miesto mu prekazil džudista z Talianska už v prvom kole.  V opravných bojoch už ani raz nezaváhal. V zápasoch s talianskym a srbským pretekárom, kde hádzal súperov na ippon odchádzal víťazne. V štvrtom duely o bronz vyhral nad reprezentantom zo Slovinska, keď v nadstavenom čase hádzal svoju osobnú techniku tomoe-nage.

Pekne zabojoval aj Samuel Brisuda (MU 16) a Roman Dekan (MU 18) obaja vo váhovej kategórii do 60 kg. ,,Samuel aj Roman dokázali poraziť pretekárov z Ukrajiny, Luxemburska, Rumunska, Švajčiarska a Slovinska. Veľmi málo chýbalo obom pretekárom k bronzovej medaile. Musím ich ale pochváliť za celodenné pôsobenie, bojovnosť na žinenke a repertoár techník, ktorými ohrozovali a hádzali súperov. Ich dve piate miesta hodnotím veľmi pozitívne." poznamenala trénerka Komlóšiová.        

Martina Drdáková v kategórii do 63 kg vo vekovej skupine FU 16 obsadila bodované siedme miesto. Predviedla napínavé boje a nič súperkám nedarovala. Opäť ukázala svoju silu v boji na zemi, kde nenechala súperkám žiadnu šancu.

Fotogaléria