MSR družstiev  - finále ligy dorast BB/2022

MSR družstiev - finále ligy dorast BB/2022

Trnavskí dorastenci zavŕšili Slovenskú ligu džuda tretím miestom

4. kolo ,,Liga dorastencov a dorasteniek" 2022 sa uskutočnilo v Banskej Bystrici a bolo to zároveň finále Majstrovstiev Slovenska v družstvách. Liga dorastencov pozostáva z troch kôl, kde pretekári bojujú v systéme jednotlivcov a zbierajú body za vyhraté zápasy. Posledné štvrté kolo bolo v systéme družstiev, do ktorej sa zapojilo 12 slovenských klubov.  Na turnaji si zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej v konkurencii vybojovali bronzový kov. Zloženie bronzového tímu: Andrej Dekan do 50 kg, Radovan Horváth do 55 kg, Roman Dekan a Samuel Brisuda do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg,  Denys Pushkarov a Andrii Brovchuk do 73 kg, Michal Urban do 81 kg, Oliver Scheffel + 81 kg.

V prvom kole sa Judo Club AŠK Slávia Trnava stretlo s Junior Judo klubom Lučenec. O víťazstvo 6:1 sa postarali vyhratým zápasom Andrej Dekan do 50 kg, Radovan Horváth do 55 kg, Roman Dekan do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg, Michal Urban do 81 kg, Oliver Scheffel + 81 kg.

V druhom kole si Trnavčania porovnali sily s džudo klubom ŠK Zemplín Michalovce. O víťazstvo 7:0 sa postarali vyhratým zápasom Andrej Dekan do 50 kg, Radovan Horváth do 55 kg, Samuel Brisuda do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg,  Andrii Brovchuk do 73 kg, Michal Urban do 81 kg, Oliver Scheffel + 81 kg.

Semifinálový boj s Judo Klubom Slávia STU Bratislava bol napínavý do úplného konca. O výsledku 4:3 v neprospech Trnavy rozhodol len jeden zápas. Víťazstvo v dueloch vybojovali:  Radovan Horváth do 55 kg, Roman Dekan do 60 kg a Oliver Scheffel + 81 kg.

V napínavom boji o 3. miesto proti Judo Clubu ZŤS Martin v prospech Judo Clubu AŠK Slávia Trnava s konečným výsledkom 4:3 úspešne zabojovali: Andrej Dekan do 50 kg, Radovan Horváth do 55 kg, Roman Dekan a Juraj Odkladal do 66 kg.

Martina Drdáková do 63 kg, ktorá hosťovala za Judo Klub Slávia STU Bratislava pomohla dorastenkám vybojovať 3. miesto v lige dorasteniek a 1. miesto v súťaži ligy žien.

Oliver Scheffel do 90 kg taktiež hosťoval za Judo Klub Slávia STU Bratislava v Extra lige mužov a svojimi vyhratými zápasmi pomohol ich celkovému druhému miestu.

Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,všetci pretekári bojovali za jeden tím a ukázali svoju perspektívu do budúcnosti. Každá naša taktika sa menila od zápasu k zápasu a v našom prípade to v skupine v bojoch o medaile vyšlo. Stále sú to mladí pretekári, ktorí zbierajú skúsenosti a o to viac nás teší, že sa na žinenke nestratili. Napriek tomu vieme, na čom máme na tréningových jednotkách naďalej pracovať a pevne verím, že si naši zverenci odniesli z turnaju cenné skúsenosti.“

Konečné umiestnenie všetkých tímov v Lige dorastencov 2022:

1. Judo Klub Slávia STU Bratislava

2. Judo Club Pezinok

3. Judo Club AŠK Slávia Trnava

3. Judo Club Sokol Bratislava

5. Judo Club ZŤS Martin

5. Junior Judo klubom Lučenec

7. Judo Club Dukla Banská Bystrica

7. Judo Club ŠK Zemplín Michalovce

Fotogaléria