MSR dorastencov MI/MSR seniorov BB/2019

MSR dorastencov MI/MSR seniorov BB/2019

Trnavské džudo bodovalo na seniorských aj dorasteneckých Majstrovstvách Slovenska

Seniorské Majstrovstvá Slovenska 2019 sa uskutočnili v Banskej Bystrici a naši dorastenci pocestovali bojovať o cenné kovy na Majstrovstvá Slovenka dorastencov 2019 do Michaloviec. Na oboch turnajoch si trnavskí zverenci v ťažkej konkurencii pod vedením Arpáda Szakácsa a Branislava Pokrývku vybojovali štyri cenné kovy: jeden titul Majstra Slovenska, jedno striebro a dva bronzové kovy.

Titul Majstra Slovenska v dorasteneckej kategórii si vybojoval Andrej Krivošík vo váhe do 60 kg. Timotej Antal pridal bronzovú medailu vo váhe do 66 kg. Zabrali aj naši juniori na seniorských Majstrovstvách Slovenska v Banskej Bystrici, kde sa vicemajsterkou Slovenska stala Vanessa Matláková do 70 kg a Filip Mitrovič vystúpil na bronzovú pozíciu vo váhe do 90 kg. Pretekári týmto úspešne reprezentovali nielen seba, ale celý Judo Club AŠK Slávia Trnava a pripísali si ďalšie body pre postup vyššie v slovenských rebríčkoch.

Krivošíkova cesta za zlatom

V prvom kole si Krivošík poradil s pretekárom z Bratislavy na ippon, keď ukončil zápas v boji na zemi a po nasadení páky súperovi nedal najmenšiu šancu utiecť. V druhom zápase zastavil Copáka z domáceho klubu z Michaloviec. V postupe do finále sa stretol s Kilačkom. Náš džudista najprv hádzal svojho súpera na o-goši a po druhej osobnej technike odchádzal z tatami víťazne. V boji o zlato porazil Krivošík Mešu z Lučenca. Počas finálového zápasu ohrozoval súpera na kombinácie, počkal si na súperovu chybu a hádzal opäť svoju osobnú techniku. Po svojom účinkovaní vystúpil teda zaslúžene na najvyššiu priečku.

Antalov bronz

V prvom duely Antal porazil pretekára zo Žiliny, ktorého hádzal dvakrát na wazari. V druhom zápase ukončil vyrovnaný boj s džudistom z Kolárova na blok dozadu a postúpil do semifinálového boja. Tu ho čakal džudista Krajči z Banskej Bystrici. Po troch minútach zápasu Antal urobil chybu, ktorú súper využil a tá ho stála finálový boj o zlato. V opravnom boji o bronz zmobilizoval náš pretekár všetky svoje sily a v nadstavenom čase hádzal Jankoviča z Bratislavy na krásne prevedenú techniku Uranage na ippon. 

Seniorská kategória

Zabrali aj naši juniori v Banskej Bystrici. Vicemajsterkou Slovenska sa stala Vanessa Matláková do 70 kg a Filip Mitrovič vystúpil na bronzovú pozíciu. Oba turnaje zhodnotil tréner Arpád Szakacs: ,,S výkonmi našich džudistov som bol spokojný. Teraz našich pretekárov čaká prípravné obdobie, ktoré naplno využijeme na prípravu na nasledujúcu ťažkú súťažnú sezónu.“