MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA dorastencov Michalovce/2021

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA dorastencov Michalovce/2021

Judo Club AŠK Slávia Trnava zaznamenal štyri cenné kovy

Na michalovskom tatami sa uskutočnili boje o titul Majstra Slovenska vo vekových kategóriách dorastencov a dorasteniek. O majstrovské tituly bojovalo takmer 150 pretekárov a džudisti AŠK Slávia Trnava si vybojovali pod vedením trénerky Ivany Komlóšiovej celkovo štyri kovy. Pretekári sa môžu popýšiť vicemajstrom Slovenska a troma bronzovými medailami. Po tejto úspešnej bilancii sa Trnavčania umiestnili na úspešnom deviatom mieste v hodnotení družstiev zo všetkých slovenských klubov.

Dekan, vicemajster Slovenska 

Titul vicemajster Slovenska si odnášal Roman Dekan, žiak Strednej športovej školy J. Herdu v Trnave a to v dorasteneckej kategórii do 55 kg. Trnavčan mal ťažkú úlohu už v prvom kole proti Buzinkayovi z Pezinka. Napínavý duel trval až pätnásť minút, čo prevyšuje štvornásobok času jedného klasického zápasu. Rozhodlo sa až v nadstavenom čase, kde náš pretekár ťahal za kratší koniec a po udelení tretieho ,,šida" mohol pomýšľať už len na striebornú pozíciu. V druhom a treťom zápase porazil džudistu z Bardejova a Žiliny na svoje osobné techniky a v poslednom súboji spečatil titul vicemajstra držaním na zemi.

Tri bronzové kovy

Judo Club AŠK Slávia Trnava zaznamenal ďalšie tri cenné kovy bronzového lesku v podaní Radovana  Horvátha do 50 kg, Olivera Scheffela do 81 kg a ešte stále staršieho žiaka Juraja Odkladala vo váhe do 60 kg. Odkladal si vyskúšal dorasteneckú kategóriu po prvý raz. Oliver Scheffel zaváhal len raz zo štyroch ťažkých duelov. V zápasoch ukázal svoje osobné techniky, bojovnosť a snahu po víťazstve, ktorá sa pretavila do podoby bronzovej medaile. V prvom kole porazil svojho soka z STU Bratislava na ippon. Majoroša z Lučenca úspešne dvakrát kontroval a postúpil do semifinále proti Copákovi z Michaloviec. V tomto zápase Michalovčan využil nepozornosť nášho pretekára a prekvapil ho už v prvej minúte, keď hodil Scheffela na ippon. V boji o bronz náš pretekár už nič nenechal na náhodu. Plynulým prechodom z techniky tomoe-nage do páky ukončil zápas predčasne a mohol sa tak tešiť z bronzového kovu. Horváth sa vyznamenal v bojoch na zemi, keď ukázal svojim súperom techniky škrtenia, ktorými ukončoval zápasy na ippon. Po svojom účinkovaní vystúpil taktiež na bronzovú priečku.

Prekvapenie v podaní mladého Odkladala

K jeho výkonom sa vyjadrila trénerka Komlóšiová: ,,Juraj, hoci je ešte v kategórii žiakov, po tom čo v júni vyhral prestížny turnaj v Budapešti neustále ukazuje svoje kvality. Súperov prekvapoval svojou rýchlosťou a technickou kvalitou v boji v postoji ale aj plynulými prechodmi na zemi. Síce v semifinále zaváhal, ale pripisujem to len neskúsenosti kvôli veku. Ak na tréningu odstránime malé chybičky, ktorých sa dopustil, som presvedčená, že o tomto pretekárovi budeme ešte počuť." ukončila trénerka Komlóšiová. 

Nestratil sa ani nováčik v dorasteneckej kategórii Samuel Miklovič a skúsenejší Timotej Antal, ktorí si zapísali tri vyhraté zápasy a obsadili tak bodovacie siedme miesto vo váhových kategóriách do 66 kg a do 73 kg.  

Trénerka Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,Vyslovujem spokojnosť s výkonmi našich pretekárov. Máme radosť zo všetkých zápasov a tiež si vážime každú vybojovanú medailu. Naša cieľavedomosť v letnej príprave a trpezlivosť počas dlhej odmlky a zrušených turnajov priniesla veľký úspech nielen individuálne pretekárom, ale aj celému klubu. Naša sezóna ešte pokračuje. Najbližšie nás čaká Medzinárodný turnaj v Považskej Bystrici, ale aj štart na prestížnom turnaji v Slovinsku Koroška Open.“

 

Fotogaléria

Video

https://www.youtube.com/watch?v=EK_NEfj76Xc