MS veteránov Marakeš, Maroko/2019

MS veteránov Marakeš, Maroko/2019

Svátek a Gubáň bronzoví na MS veteránov v Marakeši

Cez víkend sa konali v Marakeši, Maroko, Majstrovstvá sveta veteránov, kde nechýbalo ani zastúpenie zo Slovenska. Sily si prišli porovnať džudisti z Afriky, Európy, Ázie a Ameriky. Turnaja sa zúčastnilo 51 štátov a boje o medaile absolvovalo 1168 pretekárov. Našu medailovú bilanciu vylepšil Jozef Svátek, ktorý obsadil 3. miesto v kategórii M6 do 100kg a  Tibor Gubáň v kategórii M2, ktorý získal bronz v hmotnostnej kategórii nad 100 kg.

 

Svátkova cesta za bronzom

Vo váhovej kategórii M6 do 100kg štartovalo 12 pretekárov. V prvom zápase sa stretol s džudistom z Brazílie, ktorého hádzal minútu pred koncom zápasu na techniku haraigoši na wazari a tento náskok si udržal do konca zápasu. V druhom duely zaváhal s domácim pretekárom z Maroka na pasívne body a mohol pomýšľať už len na bronz. V opravných bojoch už nič nenechal na náhodu. Pretekára z Nemecka hádzal na svoju osobnú techniku uchimata a postupoval do ďalších bojov o medailu. Ťažký zápas s holandským pretekárom zvládol až v nadstavenom čase, keď si počkal na súperovu chybu a hádzal na ippon kontra techniku. V boji o bronz sa stretol s ruským pretekárom a hádzal až dvakrát, čo mu zaistilo bronzový kov.

Gubáňov bronz

Vo váhovej kategórii M2 nad 100kg štartovalo 18 pretekárov. V prvom zápase zdolal džudistu z Alžírska na krásne prevedenú techniku uchimata už po 30 sekundách zápasu.  V druhom duely s Ukrajincom o víťaza skupiny zaváhal, a to ho stálo boj o zlato. V opravných bojoch zmobilizoval všetky svoje sily a ruského reprezentanta porazil na držanie na zemi. V boji o bronz hádzal maďarského džudistu na svoju osobnú techniku na ippon.  Tým si po svojom výkone vybojoval konečné tretie miesto.

Obom pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu Slovenska a trnavského džudo klubu  AŠK Slávia Trnava. Svojou bojovnosťou a cieľavedomou prípravou na tréningoch sú vzorom pre našich mladých džudistov.

 

Fotogaléria