Majstrovstvá Slovenska  ml. a st. žiakov Svit/2022

Majstrovstvá Slovenska ml. a st. žiakov Svit/2022

Judo Club AŠK Slávia Trnava zaznamenal až päť titulov Majstra Slovenska 2022 v žiakoch a žiačkach

Na tatami vo Svite sa uskutočnili boje o titul Majstra Slovenska 2022 vo vekových kategóriách mladší a starší žiaci a žiačky. O majstrovské tituly bojovalo takmer 300 pretekárov a džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava si vybojovali pod vedením Ivany Komlóšiovej, Ivana Hrnčiara, Jozefa Svátka a Stanislava Odkladala celkovo dvanásť cenných kovov, z toho až päťkrát titul Majstra Slovenska 2022. Naši pretekári sa môžu popýšiť aj jedným titulom vicemajstra a šiestimi bronzovými medailami. Po tejto úspešnej bilancii sa Trnavčania umiestnili na úspešnom druhom mieste spomedzi 41 prihlásených klubov v hodnotení družstiev z celého Slovenska.    

Majstri Slovenska 2022

Titul Majsterky Slovenska 2022 si obhájila v starších žiačkach Vivien Vadovičová do 44 kg. Svojim nasadením a bojovnosťou rozšírila zbierku majstrovských titulov pre Judo Club AŠK Slávia Trnava aj Ema Scheffel v + 63 kg, ktorá si tiež vybojovala Titul Majsterky Slovenska.  V starších žiakoch získali majstrovský titul Andrej Dekan do 46 kg a Alexander Horváth do 34 kg. V mladších žiačkach vystúpila na najvyššiu priečku Nina Marečková do 52 kg. 

Cesta za zlatými medailami

Vivien Vadovičová svoje súperky potrápila svojou osobnou technikou morote-seoi-nage a tiež v boji na zemi, kde ukázala pekne predvedené techniky páky. Súperkám tak nedala najmenšiu šancu zvíťaziť. Po svojom účinkovaní sa mohla tešiť zo svojho obhájeného titulu Majsterky Slovenska z minulého roka, ktorý si ukoristila v mladších žiačkach. Prekvapenie prišlo v podaní Emy Scheffel, ktorá absolvovala tri ťažké súboje. V zápasoch ukázala svoje osobné techniky a hádzala súperky na ippon, čo jej zabezpečilo prvý majstrovský titul v jej zbierke medailí. Trénerka Komlóšiová pochválila aj výkon Andreja Dekana, ktorý sa od zápasu k zápasu zlepšoval a ukázal veľkú bojovnosť. ,,Dekan sa presadil osobnými technikami a ukázal svoju silu aj v boji na zemi. Finálový duel proti Lacikovi z Pezinka bol napínavý, lebo sa pretekári veľmi dobre poznali. Dekan s týmto pretekárom už o jeden titul prišiel na posledných Majstrovstvách Slovenska." Trnavčan počas zápasu dodržiaval všetky taktické pokyny svojich trénerov a trpezlivo čakal na chybu svojho súpera. Spomínaná chyba súpera prišla až v nadstavenom čase zápasu, keď sa náš reprezentant presadil v kontra technike a svojho protivníka hádzal na druhé wazari, čo mu prinieslo vytúženú zlatú medailu. Favoritka svojej váhovej kategórii Nina Marečková potvrdila svoje ambície vo všetkých zápasoch.  Všetky svoje súperky hádzala na repertoár techník a odchádzala z tatami zo všetkých zápasov víťazne. Svojim nasadením a bojovnosťou rozšírila zbierku majstrovských titulov pre Judo Club AŠK Slávia Trnava. 

Rajnic Vicemajster Slovenska 2022

Titul vicemajstra Slovenska si vybojoval v starších žiakoch Matej Rajnic do 38 kg. V prvom zápase porazil pretekára z Bratislavy. V druhom kole predviedol techniku škrtenia, kde nedal súperovi najmenšiu šancu utiecť a postupoval do tretieho kola. Trénerka Komlóšiová sa k tomuto duelu vyjadrila: ,,Matej mal v tomto zápase športovú smolu. Celý zápas bol aktívny a držal zápas pod kontrolou. Jeho myšlienka bola ešte prekvapiť tesne pred koncom zápasu súpera na jeho osobnú techniku, aby sa nemusel nadstavovať čas do predĺženia. Pri tejto technike prišlo k smolnému momentu. Súper na ňu nečakane pasívne zareagoval a prišlo k technike páka na lakeť. Rozhodcovia to vyhodnotili ako zakázanú techniku. Bohužiaľ, v našom športe to niekedy takto nešťastne môže vyjsť a stáva sa to aj na väčších podujatiach, aj keď to nebol pretekárov úmysel. Napriek všetkému oceňujem Maťovu bojovnosť a dravosť  po víťazstve." Rajnic po tomto smolnom momente vyhral ešte jeden zápas na ippon. Tým obsadil druhé miesto a stal sa vicemajstrom Slovenska 2022.     

Šesť bronzových kovov

V mladších žiakoch sa umiestnili na bronzových priečkach Michal Rajnic a Šimon Hanzlíček obaja do 30 kg a Matúš Chrvala do 38 kg. ,,Všetci traja sú šikovní a snaživí pretekári a štart na Majstrovstvách Slovenska bol pre nich premiérou. V zápasoch ukázali veľkú bojovnosť a túžbu po víťazstve, ktoré sa pretavili do bronzových medailí, čo ma nesmierne potešilo.  Pevne verím, že na budúci rok popracujeme ešte viac a budeme sa spoločne tešiť aj z titulov Majstra Slovenska" trénerka Komlóšiová nešetrila chválou nad svojimi pretekármi. V starších žiakoch a žiačkach získali bronzový kov Jakub Rožnay, Jozef Svátek ml. v + 73 kg  a Teresa Matejková do 40 kg.

Cenné skúsenosti z bojov o medaile si odniesli aj pretekári: Oliver Šlahor, Jakub Sýkora, Rudolf Helmeš, Filip Brisuda a Radovan Litvák, všetci pretekári obsadili bodované 5. miesto. Andrej Bleho, Ryan Kolárik a Timotej Szládicsek obsadili 7. miesto.

Trénerka Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,My tréneri vyslovujeme veľkú spokojnosť s výkonmi našich pretekárov. Máme radosť zo všetkých titulov Majstra Slovenska 2022 a tiež si vážime každú vybojovanú medailu. Naša svedomitá príprava a cieľavedomosť pretekárov počas celej sezóny priniesla veľký úspech nielen individuálne pretekárom, ale aj celému klubu. Náš klub si vybojoval druhú priečku spomedzi všetkých slovenských klubov. Naša sezóna sa pomaličky končí. Teraz sa zameriame na páskovanie na vyššie kyu a cez leto nás čaká náročná príprava na ďalšiu sezónu.“

Fotogaléria