EC a TC Teplice/2023

EC a TC Teplice/2023

Džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava zaznamenali víťazstvá aj na najväčšom európskom pohári v Tepliciach

Počas víkendu, 8. a 9. apríla, sa v Tepliciach v susednom Česku uskutočnil najväčší európsky pohár dorastencov, kde sa opäť prepisovali rekordné počty súťažiacich.  Na tomto prestížnom turnaji sa predstavilo až 920 džudistov z 39 krajín. Judo Clubu AŠK Slávia Trnava mal zastúpenie v podaní reprezentantov Romana Dekana a Juraja Odkladala. Talentovaní džudisti v konkurencii tých najlepších zápasili pod vedením trnavskej trénerky Ivany Komlóšiovej.

Dekanov priebeh turnaja

Roman Dekan štartoval v kategórii dorastencov do 60 kg, kde bojovalo 82 prihlásených pretekárov a absolvoval štyri ťažké duely. Roman si na svoje konto pripísal tri víťazstvá a jednu prehru. V prvom kole si poradil s Ukrajinským džudistom Oleksiinom Kalnytskyim na wazari a tento náskok si udržal do konca zápasu. V druhom zápase nastúpil proti Kilianovi Loefflerovi z Nemecka. Duel sa po vyrovnaných výkonoch oboch pretekárov musel predlžovať do nadstaveného času, kde v piatej minúte hádzal Slovenský pretekár na ippon. V treťom zápase porazil Niklasa Cueniho zo Švajčiarska. V štvrtom kole ho však zastavil Mustafa Berat Simsek z Turecka.

Zabojoval opäť aj Odkladal

V hmotnostnej kategórii do 66 kg, ktorá bola zároveň najpočetnejšie obsadenou kategóriou s počtom 110 džudistov, sa nestratil ani náš pretekár Juraj Odkladal. Juraj si v prvom kole poradil s Talianom Filippom Quadaltim, kde hádzal svoju osobnú techniku o-goši na ippon.   V druhom kole zdolal Švajčiara Stevana Maitina. V treťom zápase už prvej minúte porazil brazílskeho pretekára Renana Lima na páku. Vo štvrtom kole však prehral v napínavom súboji v nadstavenom čase proti Poliakovi Szymonovi Szulikovi (celkový víťaz EC Zágreb), ktorý nakoniec na tomto turnaji obsadil konečné tretie miesto.

"Slovenskí dorastenci ukázali aj na tomto turnaji svoje kvality a potenciál do budúcna. Juraj aj Roman stále bojujú o miestenky na ME v Portugalsku, MS Záhrebe a EYOF, ktorý sa bude konať tento rok v slovinskom Maribore. Plusom je, že si pripísali ďalšie body do svetového rebríčka, nadobudli množstvo skúseností z európskeho pohára. Ďalšia z výhod bola aj účasť na tréningovom kempe v Tepliciach, kde si merali sily so skúsenými džudistami. Týmto sústredením pokračuje naša príprava na ďalšie A-turnaje európskeho pohára, ME, MS a EYOF.“ zhodnotila na záver trénerka Komlóšiová.   

Fotogaléria