EC a TC Zagreb/CRO 2023

EC a TC Zagreb/CRO 2023

Džudista Odkladal zabodoval na najprestížnejšom európskom pohári v Záhrebe

Chorvátsky Záhreb bol cez víkend (11.3. a 12.3.2023) dejiskom európskeho pohára v džude v kategórii dorastencov a dorasteniek. Súťaže o európsky pohár sú zárukou kvality a ani tento krát to nebolo inak. Tohto turnaja sa zúčastnilo 35 štátov a počas dvoch dní si zmeralo sily až 871 pretekárov. Na tomto vrcholnom podujatí sme mali reprezentanta aj v podobe Juraja Odkladala. Talentovaný džudista v konkurencii tých najlepších, hájil farby Judo Clubu AŠK Slávia Trnava a Slovenska pod vedením trénerky Ivany Komlóšiovej.

Trénerka Komlóšiová sa na úvod vyjadrila: ,,Svetová džudistická federácia označila tento turnaj dorastencov ako najväčší turnaj na svete! Juraj si v tejto ťažkej konkurencii vybojoval výborné siedme miesto. Čo ma ešte viac potešilo, že porazil aj nasadeného gruzínskeho pretekára a tento zápas označila Svetová džudistická federácia ako ,,top 3" zápas turnaja s prekvapivým výsledkom. Juraj na tomto turnaji zabojoval aj o miestenky na ME v Portugalsku, MS Záhrebe a EYOF, ktorý sa bude konať tento rok v slovinskom Maribore." 

Odkladal štartoval v kategórii dorastencov do 66 kg, kde bol rekordný počet 95 prihlásených pretekárov a absolvoval až šesť ťažkých duelov. V prvom kole porazil maďarského reprezentanta na aktivitu. Tým istým scenárom prebiehalo aj druhé kolo, kde porazil pretekára z Azerbajdžanu. V treťom  zápase so srbským pretekárom zaváhal, čo ho posunulo do opravných bojov, kde porazil nemeckého džudistu na ippon a nasadeného gruzínskeho pretekára na wazari. ,,Juraj ukázal veľkú bojovnosť a odhodlanie vo všetkých zápasoch. V dueloch si nepripustil žiadnu prehru a úspešne ukončil svoje zápasy víťazstvom. Najkritickejší boj nastal až v jeho poslednom kole, kde išlo o postup o medaile. Juraj už bojoval v neskorých hodinách aj s únavou po celom dni, kde ťahal s neskorším bronzovým medailistom za kratší koniec. Hoci vypadnutie z turnaja tesne pred bránami zisku medaile prinieslo menšie sklamanie, zisk štyroch skalpov a konečné 7. miestom bol pre nášho reprezentanta zatiaľ najlepší výsledok v jeho kariére.  Plusom je množstvo skúseností z európskeho pohára a účasť na tréningovom kempe v Chorvátsku, kde si meral sily so skúsenými džudistami. Týmto sústredením pokračuje Jurajova príprava na ďalšie A-turnaje európskeho pohára, ME, MS a EYOF.“ zhodnotila na záver trénerka Komlóšiová.   

Fotogaléria