1. kolo Turnaj prípraviek Trnava/2023

1. kolo Turnaj prípraviek Trnava/2023

Sobotná zbierka medailí pre Judo Club AŠK Slávia Trnava/2023 

Cez víkend sa v Trnave konalo prvé kolo turnaja prípraviek v džude, kde si porovnalo sily 227 pretekárov zo 16 klubov a nechýbali ani pretekári z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava. Naši džudisti štartovali pod vedením trénera Ivana Hrnčiara a asistenta Michala Urbana a získali 20 cenných kovov, z toho sedemkrát zlato, deväťkrát striebro, štyri bronzové medaily. 

Najviac sa darilo v super mini kategórii Tomášovi Kloknerovi a Šimonovi Šajtlavovi, ktorí získali najcennejší kov v podobe zlata. V zápasoch ukázali aktivitu a tiež pekne predvedené techniky, kde súperov hádzali na ippon. Druhé miesto si vybojoval Nino Kmeť a Marek Kollár. Na treťom mieste skončili Michal Schiffer a Peter Piš.

V kategórii mini zaznamenal Judo Club AŠK Slávia Trnava štyri zlaté medaily. Premožiteľov nenašiel Michal Helmeš, Alan Málik, Samuel Urban a Jakub Štefanka. Všetci štyria pretekári predviedli plné nasadenie a technickú stránku, ktorú ukončili v držaní na zemi. Striebro si vybojovala až pätica trnavských pretekárov: Matúš Kadlečík, Matúš Szőllősy, Michal Horváth, Omar Piňos a Denis Lukáč.

V mladších žiačkach vyhrala všetky svoje zápasy a obsadila tak prvé miesto Tsatsral Enkhsukh. Strieborný kov si odniesli Matej Húščava a Michal Janíček. Trnavské duo Dominik Polakovič a Lukáš Klokner obsadili tretie miesta. 

Tréner Hrnčiar zhodnotil výkony svojich pretekárov pozitívne: ,,Turnaje takéhoto typu sú pre mládež veľmi prínosné, pretože si môžu zmerať sily so svojimi rovesníkmi a nabrať motiváciu k ďalšiemu snaženiu na tréningových jednotkách. Som rád, že sa medailovo uchytili všetci pretekári, pre ktorých bola táto súťaž premiérou. Tento turnaj slúžil ako motivácia mladých džudistov, ktorá je nesmierne dôležitá. Som spokojný, že naši pretekári dokázali vyhrať na techniky hodov, ktoré preberáme na tréningoch, a že ukázali silu aj v technike na zemi, kde ukončovali svoje zápasy víťazne.“  

 

Fotogaléria