1. Kolo Liga dorastencov PK/2023

1. Kolo Liga dorastencov PK/2023

Trnavskí dorastenci začali Slovenskú ligu džuda prvým miestom

1. kolo ,,Liga dorastencov a dorasteniek" 2023 sa uskutočnilo v Pezinku. Liga dorastencov pozostáva z troch kôl, kde pretekári bojujú v systéme družstiev a zbierajú body za vyhraté zápasy. Posledné kolo sa uskutoční finále, kde budú družstvá nasadzované podľa výsledkov predchádzajúcich kôl.  Ligy dorastencov 2023 sa zapojilo 12 slovenských klubov.  Na turnaji si zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Jozefa Svátka v konkurencii vybojovali priebežne prvé miesto. Zloženie tímu: Andrej Dekan do 45 kg, Filip Brisuda a Ryan Kolárik do 55 kg, Roman Dekan, Samuel Brisuda a Radovan Horváth  do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg,  Samuel Miklovič do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg, Michal Urban do 90 kg, Jozef Svátek + 90 kg.

V prvom kole sa Judo Club AŠK Slávia Trnava stretlo s Judo Kan Zvolen. O víťazstvo 7:2 (pomocné body 70:20) sa postarali vyhratým zápasom Andrej Dekan do 45 kg, Samuel Brisuda do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg, Samuel Miklovič do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg, Michal Urban do 90 kg, Jozef Svátek + 90 kg.

V druhom kole si Trnavčania porovnali sily s džudo klubom 1. JC Pezinok. O víťazstvo 5:4 (pomocné body 47:40) sa postarali vyhratým zápasom Andrej Dekan do 45 kg,  Radovan Horváth do 60 kg, Samuel Miklovič do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg, Michal Urban do 90 kg.

Posledný súboj s Judo Klubom ZŤS Martin skončil opäť víťazne na trnavskej strane. O výsledku 6:3 (pomocné body 60:30) a víťazstvo v dueloch vybojovali: Andrej Dekan do 45 kg, Roman Dekan do 60 kg, Juraj Odkladal do 66 kg,  Samuel Miklovič do 73 kg, Michal Urban do 90 kg, Jozef Svátek + 90 kg.

Judo Club AŠK Slávia Trnava kontumačne vyhrali nad MŠK Vranov nad Topľou a Judo Academy Košice, ktorí na turnaj nepricestovali. A tým v B skupine je Trnava na predbežnom prvom mieste.  

Naša pretekárka Martina Drdáková do 63 kg, ktorá hosťovala za Judo Klub Slávia STU Bratislava pomohla dorastenkám vyhratým zápasom nad džudo klubom 1. JC Pezinok.

Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,všetci pretekári bojovali za jeden tím a ukázali svoju perspektívu do budúcnosti. Každá naša taktika sa menila od zápasu k zápasu a v našom prípade to v skupine v bojoch vyšlo. Zapojili sme tento rok do ligy dorastencov aj mladších pretekárov, ktorí zbierajú skúsenosti a o to viac nás teší, že sa na žinenke nestratili. Napriek tomu vieme, na čom máme na tréningových jednotkách naďalej pracovať. Pevne verím, že si naši zverenci odniesli z turnaju cenné skúsenosti a tiež, že budeme naďalej bojovať o celkové vytúžené prvenstvo.“

Predbežné umiestnenie všetkých tímov v Lige dorastencov 2023:

SKUPINA A

1. Judo Klub Slávia STU Bratislava

2. Judo Club Sokol Bratislava

3. TJ Mladosť Žilina

4. Judo Klub Trnava

5. Junior Judo klubom Lučenec

6. Judo klub Katsudo Poprad ECC

SKUPINA B

1. Judo Club AŠK Slávia Trnava

2. Judo Club Pezinok

3. Judo Club ZŤS Martin

4. Judo Kan Zvolen

5. – 6. MŠK Vranov nad Topľou, Judo Academy Košice

Fotogaléria